Gamelan Bali: Béda antara owahan

33 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
 
== Bahan ==
kaya Gamelan jawa, bahan kanggo nggawé ricikan Gamelan Bali padha karo bahan Gamelan Jawa.<ref name="buku1"/> Yaiku campuran antarané [[Tembaga]] lan [[Wesi]].<ref name="buku1"/> Tabuh kang dinggo uga padha, yaiku kayu.<ref name="buku1"/> Tabuh kanggo [[Jiyèng]], Reyong[[Réyong]], lan [[Kethuk]] bentuk kayuné cilik dawa lan pucuké diblebet [[kain]] lan pluntur kaya tabuh bonang ing gamelan jawa, banjur tabuh [[Kanthil]], [[Gangse]], [[Kenong]] lan [[Jublak]] uga saka kayu nanging bentuké kaya sungu.<ref name="buku1"/> Bentuk tabuh kanggo [[jigog]] padha karo bentuk tabuh Gong.<ref name="buku1"/>
 
== Cathetan suku ==
866

besutan