Rahwana: Béda antara owahan

74 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
}}
 
'''Rahwana''' ([[Aksara Dewanagari|Dewanagari]]: रावण, [[IAST]] ''{{IAST|Rāvaṇa}}'' utawa ''{{IAST|Rāvaṇa}}''; kadhangkala dialihaksara dadi ''Raavana'' lan ''Ravan'' utawa ''Revana'', jroning padhalangan luwih kawentar kanthi sesebutan '''Prabu Dasamuka''') iku salah sijiné paraga ing wiracarita [[Ramayana]]. Prabu Dasamuka[[Dasamuka]] iya Rahwana iku putrané mbarep [[Resi Wisrawa]] lan [[Dèwi Sukesi]], putriné [[Prabu Sumali]], nata ing Alengka[[Alengka]].
 
== Lairé Rahwana ==
Nalika lairé, ing jagad ana ngalamat ala warna-warna, kayata: udan getih, cahyané Bagaswara[[Bagaswara]] katon surem kucem, ing akasa akèh clérét taun pating sliwer tiba ing bantala[[bantalan]], buta[[buta]], siluman[[siluman]], jin[[jin]], setan, peri pahrayangan padha ngaton lan jejogetan.
 
Lairé Dasamuka saka guwa garba ora kaya salumrahé bayi. Sepisanan Sang Dèwi Sukesi nglairaké sirah bayi cacahé sepuluh kang rupané medéni banget. Pakulitané biru, netrané abang angatirah, siyungé mingis-mingis. Sabanjuré Dèwi Sukesi nglairaké lengen bayi cacahé rong puluh, nuli disusul perangan awak liyané.