Wong Silesia: Béda antara owahan

195 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (bot Menambah: pt:Silesianos)
Tidak ada ringkasan suntingan
'''Wong Silesia''' ([[Basa Silesia]]: ''Ślůnzoki''; [[Basa Polski|Polski]] ''Ślązacy''; [[Basa Céko|Céko]] ''Slezané''; [[Basa Jerman|Jerman]] ''Schlesier'') iku para pedunung tlatah [[Silesia]] ing [[Polandia]], [[Jerman]] lan [[Republik Céko]].
 
Nganti saiki ana sawetara débat sing ndiskusèkaké menawa wong Silesia iku etnis sing séjé utawa ora. Amerga ing sejarah modèrn wong-wong Silesia kerep dipeksa ngaku wong Jerman utawa Polandia. Senadyan mengkono, luwih saka 170817.000<ref>[http://www.stat.gov.pl/cps/rde/xbcr/gus/LUD_raport_z_wynikow_NSP2011.pdf Narodowy Spis Powszechny Ludności i Mieszkań 2011. Raport z wyników] - Central Statistical Office of Poland</ref> jiwa wong Silesia ing Polandia ngaku ètnis Silesia lan amerga iku ndadèkaké kelompok ini sukubangsa minoritas sing gedhé dhéwé, sasandhingané sukubangsa Jerman ing Polandia. Saliyané iku ing Republik Céko ana luwih saka 1012.000231 jiwa sing ngaku sukubangsa Silesia nalika cacah jiwa ing taun 20012011.
 
[[Kategori:Silesia]]
2

besutan