Dhiamèter: Béda antara owahan

857 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
+sithik
c (+kat, +iw)
(+sithik)
'''Dhiameter''' inggih menika garis tengah. Salebetipun [[géomètri]], '''dhiameter''' (saking [[basa Yunani]], ''diairo'' = bagi lan ''metro'' = ukuran) satunggiling [[lingkaran]] inggih punika sègmèn [[garis]] ingkang ngliwati titik pusat lan ngubungaken kalih titik ing [[lingkaran]] kasebat, utawi, salebetipun pangginaan modhèrn, dhiameter ateges [[panjang]] saking sègmèn garis kasebat. Salebetipun satunggiling [[bal]], dhiameter ngubungaken 2 titik ing lumahing bal lan ngliwati titik pusat bal.
'''Dhiameter''' inggih menika garis tengah.
 
Panjang dhiameter lingkaran inggih punika kaping 2 panjang [[radius]]. Dhiameter saged dipunginakaken kanggé mangertosi keliling lan wiyar lingkaran. Salebetipun bal 3 dimènsi, dhiameter saged dipunginakaken kanggé mangertosi wiyar lumahan lan volume bal.
 
Sasanèsipun puniku, dhiameter arupi tali busur paling panjang ingkang wonten ing lingkaran.
 
{{matematika-stub}}
[[Kategori:Dawa]]
[[Kategori:Géomètri]]
[[Kategori:Artikel mawi basa krama]]
 
[[af:Diameter]]
8.252

besutan