Kitab Purwaning Dumadi: Béda antara owahan

76 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.2+) (Bot: Nambahaké cdo:Cháung-sié-gé)
[[Gambar:Purwaning Dumadi 1 1-5.png|thumb|Purwaning Dumadi bab 1 ayat 1-5]]
[[File:Lucas Cranach d. Ä. 001.jpg|thumb|Adam lan Hawa miturut [[Lucas Cranach]] ([[1526]].]]
Kitab '''Purwaning Dumadi''' iku buku pratama kitab [[Toret]] [[Musa]] lan dadi uga kitab [[Tanakh]]. Ing basa [[Ibrani]] kitab iki diarani ''Bereshit''. Sabanjure ing sawataraning basa [[Eropa]], kitab iki diarani [[Genesis]]. Tembung iki dijupuk saka alihbasa [[Latin]] [[Santo]] [[Hieronimus]] sing dipundhut saka [[Septuaginta]], pertalan basa [[Yunani]] (Γένεσις). Tembung iki tegese iku "babaran", "panciptan", "wiwitan", "sumber" lan "asal". Ing [[basa Indonesia]], kitab iki diarani “Kejadian”.
4.175

besutan