Temulawak: Béda antara owahan

495 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
* Godhong
Saben gagang nduwèni [[godhong]] sing cacahé 2-9 kanthi bentuk bunder ndawa kaya godhong [[gedhang]], wernané [[ijo]] utawa coklat rada [[ungu]], dawané 31-84 cm lan amabané 10-18 cm.
 
* Kembang
Temulawak nduwèni [[kembang]] sing bentuké nggrombol, cendhak lan amba, wernané putih utawa [[kuning]] tuwa lan bongkot kembangé wernané [[ungu]]. Kembang majemuk bentuké ''bulir'', bunder dawa, dawané 9-23 cm, ambané 4-6 cm. Kembang thukul kanthi cara giliran saka kantong-kantong godhong pengayom sing gedhé lan manéka werna ukurané uga wernané. Mahkota kembang wernané [[abang]], bentuké tabung kanthi dawa 4,5 cm, lan mekrok ing wayah ésuk lan alum nalika soré.
 
 
 
1.502

besutan