Tuma sirah: Béda antara owahan

248 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
'''Tuma sirah''' (''Pediculus humanus capitis'') sijining kewan [[parasit]] tumrape manungsa. Tuma sirah yaiku jinising [[srangga]] tanpa suwiwi kang urip ana kulit sirah manungsa lan urip kanthi nyesep [[getih]]. Jinis tuma iki amung manggon ana sirah manungsa lan ora tinemu ana ing kewan.
 
==cara ngilangi==
* '''Dipétani''', yaiku tuma ing sirah digoleki kanthi tangan, yaiku kanthi [[pepétan]].
* '''Di[[jungkat]]i''' nganggo jungkat kang rapet [[suri]]
* '''diobati'' kanggo [[obat]] khusus tuma, kayata [[peditox]]
 
[[Gambar:Headlice.jpg|250px|thumb|tuma lanang (kiwa) lan tuma wadon (tengen)]]
==delengen uga==
* [[Tuma kathok]]
* [[pepétan]]
 
[[Kategori:srangga]]
2.820

besutan