Radèn Wijaya: Béda antara owahan

24 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c
[[Gambar:Harihara, statue.jpg|thumb|Reca Harihara, déwa gabungan [[Siwa]] lan [[Wisnu]] minangka panggambaran [[Kertarajasa]]. Lokasi wiwitané ing Candhi Simping, [[Blitar]], saiki dadi kolèksi [[Museum Nasional Républik Indonésia]].]]
'''Radèn Wijaya''' (lair: ? - séda: [[Majapahit]], [[1309]]) iku sing ngadegaké [[Karajan Majapahit]] sekaligus raja pisanan sing mrintah ing taun [[1293]]-[[1309]], mawa gelar '''Prabu Kertarajasa Jayawardana. Nararya Sanggramawijaya Sri Maharaja Kertajasa Jayawardhana'''.
Miturut ''[[Kakawin Nagarakretagama|Nagarakretagama]]'', Raden Wijaya séda taun [[1309]] lan disarèkaké ing Antahpura lan didadèkaké candhi ing Simping minangka Harihara, utawa nyawijiné antara [[Wisnu]] lan [[Siwa]].
Radèn Wijaya digantèkaké déning [[Jayanagara]] minangka raja sabanjuré.
 
2.483

besutan