Cangkem: Béda antara owahan

386 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
+sithik
c (Pras mindhahaké kaca Tutuk nèng Cangkem: ngoko)
(+sithik)
[[Gambar:Sagittalmouth.png|thumb|Skema nglintang tutuk, [[kuping]], [[faring]], lan [[laring]]]]
'''Cangkem''' ([[basa Jawa Krama|krama]]: '''cangkem''', krama inggil: '''tutuk''') iku sawijining dalan kanggo mlebuné [[panganan]] lan [[banyu]] kang diduwèni [[manungsa]] lan [[kéwan]]. Cangkem biasané ana ing [[sirah]] lan umumé dadi bagéyan awal saka [[sistem pancernaan]] lengkap kang pungkasané ing [[anus]].
 
Pérangan awak sing dumunung ana ing sajeroning lan saubengé cangkem yaiku:
* [[Untu]] kanggo mamah [[panganan]]
* [[Gusi]] papan thukulé untu.
* Cethak, plengkungané cangkem njero pérangan ndhuwur.
* [[Ilat]] kanggo ngudhek lan ngulu panganan.
* [[Idu]] sing diasilaké déning [[kelenjar idu]]
* [[Amandhel]]
* [[Uvula]]
* [[Lambé]]
 
 
 
78.625

besutan