Ketéla pohung: Béda antara owahan

9 bèt wis dibusak ,  8 taun kepungkur
(+sithik)
 
Prodhuksi ketéla pohung donya dikira-kira ngancik 184 yuta ton ing taun 2002. Sebagéan gedhé prodhuksi diasilaké ing Afrika 99,1 yuta ton lan 33,2 yuta ton ing [[Amérika Latin]] lan [[Kapuloan Karibia]].
Téla ditandur ing [[Indonesia]] kanggo panganan pokok (mangsa iku [[HindiaHindhia WilandiWalanda]]) lan didol (dijual) ing taun 1810<ref>[http://www.payer.de/hbiweltweit/weltw53.html Payer, M. ''HBI weltweit. 5.3. Zur Geschichte Indonésiens.'' Edisi 1997-03-18. Diakses 18 Mei 2007]</ref>, lan sakdurungé dikenalaké karo wong [[Portugal|Portugis]] ing abad ke-16 ning Nuswantara saka [[Brasil]].
 
 
== Prodhuksi donya ==
78.624

besutan