Krisis finansial: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
wkf sithik
(a rintisan)
 
(wkf sithik)
Tembung '''krisis finansial''' digunakake minangka ndhuweni peran déning institusi utawa aset keuangan ilangé sabageyan biji kang ana. Ing [[abad]] ka-19 lan ka-20, kahanan krisis finansial kang ndhuweni hubungan déning [[kepanikan perbankan]] lan [[resesi]]. Suasana lan kahanan kang liya uga asring kasebut minangka krisis finansial yaiku [[ambruké bursa efek]] lsn [[krisis mata uang]].<ref>Charles P. Kindleberger (2005), ''Manias, Panics, and Crashes: A History of Financial Crises''.</ref><ref>Luc Laeven and Fabian Valencia (2008), [http://www.imf.org/external/pubs/cat/longres.cfm?sk=22345.0 'Systemic banking crises: a new database']. International Monetary Fund Working Paper 08/224.</ref>
 
Ekonom nulis teori ing babagan krisis asebab krisis kauangan kadadeyan lan cara-cara nyegah,ananging kahanan kaya mengkana bisa ngasilake sabageyan konsensus.
11.904

besutan