Tembung kriya: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
c
typo
(+sithik)
c (typo)
'''Tembung kriya''' (jroning [[Basa Indonésia]]: ''kata kerja'' utawa ''verba''), iku kabèh tembung sing nyatakaké solah bawa, tingkah laku utawa tumandang gawé, ngayahi pegawéyan<ref>'''''Paramasastra Bahasa Jawa''''', DR. Aryo Bimo Setiyanto, S.H.</ref>. Jroning tata ukara, tembung kriya kuwi sing dadi wasesa (''predikat''). Umpamané linggih, mangan lan sapanunggalané. Tembung kriya sing isih kudu diwènèhi katrangan supaya dadi cetha diarani 'tembung kriya mawa lèsan' ([[Basa Indonésia]]: ''kata kerja berobjek''), tuladhané antara litaliya tembung nabrak, menthung, nyiram, nagih, nuthuk lan sapanunggalané. Déné tembung kriya sing wis cetha tanpa diwènèhi katrangan disebut tembung kriya tanpa lèsan. Tuladhané: adus, mangan, udud, nulis, nggambar lan sapanunggalané.
 
Tembung kriya bisa dibédakaké:
78.625

besutan