Francisco Pizarro: Béda antara owahan

11 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
|nationality = [[Orang Spanyol|Spaniard]]
}}
'''Francisco Pizarro''' lair taun 1475 ing [[Trujillo]], [[Spanyol]] inggih menika tiyang ingkang saged nelukaken kerajaan Inka ing negari [[Peru]], [[Amerika Kidul]].<ref name="buku1">{{id}}[Michael H. Hart. 1978. Seratus Tokoh yang Paling Berpengaruh dalam Sejarah. Jakarta: Dunia Pustaka Jaya]</ref><ref name="internet1">{{id}}[http://www.enchantedlearning.com/explorers/page/p/pizarro.shtml Francisco Pizarro: Explorer] dipunundhuh tanggal 25 Juni 2011)</ref> Saking taun 1502 ngantos 1509, Pizarro manggen ing Hispaniola, Kapuloan [[Karibia]], ing dhaérah ingkang samenika mlebet negari Républik [[Dominika]] lan [[Haiti]]. <ref name="buku1"/><ref name="internet1"/> Taun 1513, panjenenganipun dados anggota ekspedisi kanthi dipunpandhegani dening [[Vasco Nunez de Balboa]], ingkang nemokaken Samodra [[Atlantik]]. <ref name="buku1"/> Taun 1519, panjenenganipun manggen ing [[Panama]]. <ref name="buku1"/> Nalika Pizarro nembe yuswa sekawan dasa pitu taun, Pizarro mangertos wonten satunggalipun kerajaan ingkang naminipun Kerajaan Inca, ingkang wonten ing wewengkon Amerika Kidul. Pizarro nggadhahi krenteg pengin nelukaken kerajaan menika, kados dene [[Hernando Cortes]] ingkang saged nelukaken [[Mexico]]. <ref name="buku1"/> Pizarro nyobi dhateng Kerajaan Peru ingkang sepisanan ing taun 1524-1525, ananging boten kasil. Ingkang kaping kalihipun taun 1526-1528, panjenenganipun kasil tindak dhateng Peru lan saged mbekta wangsul [[emas]] lan tiyang-tiyang suku Indian. <ref name="buku1"/>
 
 
8.966

besutan