Temulawak: Béda antara owahan

382 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
Temulawak nduwèni khasiat laktagoga, kolagoga, anti-inflamasi, tonikum lan diuretik. Minyak atsiri temulawak uga nduwèni khasiat fungistatik ing akèh jinis [[jamur]] lan bakteriostatik ing mikroba ''Staphyllococcus sp.'' dan ''Salmonella sp.''
 
* Ngudhunaké Koleterol
 
Kontèn kolagoga saka temulawak nduwèni mupangat kanggo ningkataké prodhuksi lan sèrèksi empedu sing kerjané kolekinetik lan koleretik, diéwangi kanthi kerja kolekinetik dilakokaké dening fraksi kurkuminoid, déné kerja kolerotik dilakokaké dening komponèn saka fraksi minyak atsiri. Kasilé kanthi ningkataké prodhuksi cairan empedu, mula partikel padhet ing kandhung empedu bisa kélong. Kahanan iki ngelongi kolik empedu, weteng kembung amarga gangguan metabolisme [[lemak]] lan ngudhunaké kadhar [[kolesterol]] getih sing dhuwur. <ref>[http://temulawak.org/sifat-dan-kandungan-kimia-temulawak/ Sifat dan Khasiat]</ref>
 
* Kanggo Kasarasan Untu
 
Anthorrhizol sing kaandhut ing rimpang temulawak apik banget kanggo antimikroba lan antibakteri. Temulawak bisa digunakaké kanggo bèntèng pertahanan [[untu]]. Baktèri-baktèri kayata ''streptococcus'', ''actinomyces viscocus'' lan ''porphyromonas gingivalis'' sing gawé kroposé untu bisa dipatèni nganggo ekstrak temulawak.
 
== Deleng uga ==
1.502

besutan