Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

160 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Nalika Majnun krungu kabar yen Laila arep rabi, dheweke lunga saka kamp suku lan urip ing padang pasir.Kaluwargané wis ora kuwawa ngarep-arep dheweké mulih omah, mula saben dina dheweké dikirimi panganan. Saben dina dheweké maca lan nulis puisi nganggo tongkaté.
Layla wektu kuwi wis ngalih menyang [[Irak]], dheweké lara banjur mati amarga lara ati amarga kelangan demenane. Majnun ditemokake mati ing padang pasir taun 688 AD. Dheweké wis nulis telung bait puisi ing dhuwur watu. Akeh prastawa sing kadadean nalika dheweke mati lan gendheng. Akeh puisine dheweke sing wis disusun dadi siji.
 
== Sejarah lan Pengaruh ==
=== Literatur saka Persia ===
Saka legendha Iran, kisah Laila Majnun dikenal kanthi basa Persia awit wektu Rudaki lan Baba Taher.
 
 
== Cathetan suku ==