Sinta: Béda antara owahan

771 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
Tidak ada ringkasan suntingan
Sinta iku ya tau diculik déning [[Rahwana]], Ratu ing Alengka. Nanging dhèwèké bisa diuwalaké manèh déning pitulungé [[Anoman]], [[kethèk]] putih.
 
== Te
== Tegese Nama ==
Ing [[basa Sansekerta]], tembung ''Sita'' nduweni teges "kerut". Tembung "kerut" iku tembung kang nduweni rasa kang ''puitis'' nalika jaman [[Kerajaan India Kuna|India Kuna]], kang nuduhake aruming kasuburan. Jeneng Sita ing [[Ramayana]] iku saka tembung Dewi Sita, kang wis disebutake ing [[Rigweda]] minangka dewi [[bumi]] kang mberkahi sawah lan tetanduran [[pari]] lan liya-liyane.
 
Kaya paraga kang misuwur ing legenda [[Hindu]] liyane, Sita uga misuwur kanthi pirang-pirang paraga, kayata, minangka putri [[Raja]] [[Janaka]], dheweke jejuluk '''Janaki'''; minangka putri [[Mithila]], dheweke jejuluk '''Maithili'''; minangka garwane [[Rama]], dheweke jejuluk '''Ramaa'''. Amarga saka [[Krajaan Wideha]], dheweke uga dikenal kanthi jeneng '''Waidehi'''.
 
== Asal-usul ==
Naraguna anonim