Saksofon: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.2) (bot Menambah: en:Saxophone)
 
==Jinisé saksofon==
Beda karo [[tuts]] piano sing bisa duwé akèh titi laras wiwit saka ''do'' paling cendhak nganti ''do'' paling duwur, saksofon ora bisa akèh kaya [[piano]]. Mula saksofon digawé kanthi akèh ukuran kanggo ngasilaké titi laras kang jangkep kaya piano. Saksofon cacahe cacahé ana 14 jinis. Saka 14 jinis kuwi kang kerep kasebut yaiku saksofon sopran, alto, lan tenor. Saksofon sopran bentuké lurus kaya kang dianggo Kenny G. Saksofon alto bentuke rada mlengkung kaya huruf "J". Jenis iki biasané dianggo Dave Koz. Ing nduwuré alto ana saksofon tenor, lan biasané diarani saksofon jazz. Kang luwih gedhé manèh yaiku saksofon bariton.<ref>{{id}}[http://debritto.net/isi/yuk_main_saxophone Yuk Main Saxhophone]</ref>
 
==Referensi==