Rani: Béda antara owahan

103 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
[[Gambar:Elizabeth II greets NASA GSFC employees, May 8, 2007 edit.jpg|thumb|300px|Ratu Elizabeth II]]
'''Ratu''' yaiku wong sing mandhégani kulawarga negara wadon. Dhèwèké uga bisa kasebut bojoné raja.
Ananging sing diarani ratu kuwi uga bisa diarani panguasa lanang lan pasangané wong wadon. Ing negara kang sistem pamarintahané monarki, sing nerusaké dadi panguasa utawa pimpinan negara, ditentokaké nganggo aturan warisan. Yakuwi wektu panguasané seda lan ninggalaké anak, utawa sedulur cedhak. Anak utawa seduluré mau sing njupuk kuasane negara. Miturut sejarah, akèh negara gedhé kang dipréntah nganggo cara iki, utamané ning negara Eropa lan uga tanah Jawi. Pirang bagéyan negara, nentokaké panguasa kanthi pamilihan panguasa, ketimbang nganggo sistem warisan. Kayata [[Kekaisaran Romawi Suci]] lan Malaysia.