Linguistik: Béda antara owahan

73 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
Nambahi definisi linguistik
(Nambahi definisi linguistik)
'''Linguistik''' iku ngèlmu sing nyinaoni [[basa]]. Dadi '''linguistik''' uga bisa diarani "Ngèlmu basa". Sanadyan linguistik iku ngèlmu basa, ananging ngèlmu iki séjé karo yèn nyinaoni basané dhéwé. Uga bisa diomongaké yèn ngèlmu basa iku ngèlmu ''méta''. Dadi ing sadhuwuring basa dhéwé. Linguistik nyinaoni sipat-sipate basa awit saka pocapan nganti tulisan.
 
Linguistik iku duwé maneka warna cabang, kayata:
* [[Fonetik]] lan [[Fonologi]] utawa [[widyaswara]]
* [[Fonologi]] utawa [[widyaswara]]
* [[Morfologi]] utawa [[widyatembung]]
* [[Sintaksis]] utawa [[widyaukara]]
* [[Semantik]] utawa [[widyamakna]]
* [[PragmatikaPragmatik]]
* [[Leksikologi]] dan [[Leksikografi]]
* [[Etimologi]]