Gim Olympiadé: Béda antara owahan

33 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
{{inuseuntil|30 November 2012}}
[[Gambar:Olympic_flag.svg|thumb|250px|right|Gendera Olimpiade]]
'''Pertandingan Olimpiade''' ([[French language|basa Perancis]]: ''les Jeux olympiques'', ''JO'')<ref name="olimpiade 1">[http://www.olympic.org/fr/ "French and English are the official languages for the Olympic Games."]Diaksès 7 Juli 2012</ref>, yaiku acara [[olahraga]] internasional petang tahunan sing nandingaké cabang-cabang [[olahraga]] mangsa ketiga lan mangsa rendeng lan dimèloni déning éwonan atlet sing pada saingan ing macem-macem pertandingan [[olahraga]]. Olimpiade yaiku kompetisi [[olahraga]] paling gedhé lan terkenal ing donya, kanthi luwih saka 200 negara sing pada mèloni.
Pertandhingan kapisan sing pelaksanaané pada karo Olimpiade kuno yaiku ''L'Olympiade de la République'', salah sijining festival olahraga nasional sing diènèkaké ing [[taun]] 1796 tekan 1798 saksuwené mangsa [[Revolusi Perancis]].<ref name=frencholympics>{{cite web |url= http://www.lepotentiel.com/afficher_supplement.php?id_article=68524&id_supplement=8&id_edition=4405 |title= Histoire et évolution des Jeux olympiques |work= Potentiel |year= 2005|language=French |accessdate=31 January 2009}}</ref> Ing pelaksanané, kegiyatan iki ngadopsi saperangan aturan-aturan sing mlaku ing Olimpiade kuno. Kegiyatan iki uga nandani ditrepaké [[sistem metrik]] ing cabang-cabang olahraga.<ref name=frencholympics/>
 
Ing [[taun]] 1850 sebuahsiji Kelas Olimpiade didirikandiadekake olehdening Dr. William Penny Brookes diing [[Much Wenlock]], [[Shropshire]], [[Inggris]]. SelanjutnyaSabanjure, padaing tahun[[taun]] 1859, Dr. Brookes menggantingganti namajeneng Kelas Olimpiade menjadidadi Olimpiade Wenlock. AjangKegiyatan tersebutkasebut tetaptetep diadakandienekake hinggatekan haridina iniiki.<ref>Young (2004), hal. 144</ref> Tanggal 15 November 1860, Dr. Brookes membentuk Perkumpulan Olimpiade Wenlock.<ref name=Young>Young (1996)</ref>{{rp|28}}.