Masjid Agung Demak: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(+ wkf sithik)
Tidak ada ringkasan suntingan
 
== Arsitèktur ==
Masjid punika nggadhahi bangunan-bangunan indhuk lan serambi. Bangunan indhuk gadhah sekawan saka utami ingkang dipunsebat ''saka guru''. Saka punika cariosipuncariyosipun kadamel saking tatalan - tatalan kajeng, pramila dipunwastani 'saka tatal' Bangunan serambi minangka bangunan kabuka. Payonipun awangun limas ingkang dipuntopang déning wolu saka ingkang dipunsebat ''Saka Majapait''.
Wonten ing salebeting lokasi komplèks Masjid Agung Demak, wonten sawetawis makam raja-raja [[Kasultanan Demak]] lan para abdi. Ugi wonten satunggiling museum, ingkang isi manéka kolèksi ingkang magepokan kaliyan riwayat madegipun Masjid Agung Demak.