Asia Kidul-wétan: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  9 taun kepungkur
Lajeng negari [[Timor Wétan]] ugi asring kagolong ing Asia Kidul-Wétan. Kaliyan ugi negari [[Taiwan]] rikala-kala ugi kagolongaken tlatah punika.
==Sejarah Asia Kidul Wétan==
Jeneng Asia Kidul-Wétan pisanan digunakaké nalika abad ka-20. Sadurungé papan iki dikenal kanthi jeneng ''India Buri'' (yèn dibandhingaké karo benuwa India). Asia Kidul-Wétan cacahé ana sewelas negara, ana sing mapan ing daratan ([[Asia|Benuwa Asia]]) kang diarani Asia Kidul-Wétan Daratan (Indocina) lan ana sing kalebu Asia Kidul-Wétan Maritim, saliyane iku uga asring sinebut ''Kepulowan Kidul'' (Nan Yang, Cina lan Vietnam), Kepulowan Melayu (Malay Archipelago menurut A.R. Wallace), Malayunesia (Logan), Indonésia (Logan lan Adolf Bastian), Hindia Wétan (Oost-Indie, [[Belanda]]), Malaysia, Insulinde (déning wong Hindia Belanda ing abad ka-20), utawa Nuswantara (déning masyarakat Indonésia).
 
==Agama==
Agama kang dinut déning warga kang manggon ing Asia Kidul-wétan béda-béda lan nyebar ing ndi waé. Negara [[Thailand]], [[Myanmar]], [[Laos]], [[Viètnam]] lan [[Kamboja]] wargané akèh kang nganut [[Buddha|Agama Buddha]]. Déné [[Islam|Agama Islam]] akèh dinut warga negara [[Indonésia]], [[Malaysia]], lan [[Brunei]] kanthi Indonésia dadi negara kang wargane paling akèh nganut agama Islam. Agama Kristen akèh dinut ingè [[Filipina]]. Ing Singapura, agama kang dinut déning wargané kang akèh-akèhé wong [[Tionghoa]] yaiku agama Buddha, [[Taoisme]], lan [[Konfusianisme]].
Naraguna anonim