K2: Béda antara owahan

70 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
'''K2''' Inggih menika gunung ingkang paling inggil nomer kalih wonten ing donya. Papanipun manggen wonten ing saperangan [[karakoram]] saking [[Himalaya]]. Antawisipun [[Pakistan]] kaliyan [[Republik Rakyat Cina]]. Gunung menika minangka gunung nasional wonten ing Pakistan. Gunung punika inggilipun kinten-kinten 8.611 meter (928.251 kaki). Rikala rumiyin, gunung punika langkung angel dipunminggahi menawi dipuntandhingaken kaliyan gunung [[Everest]], menika amargi cuaca-nipun ingkang langung awon. K2 ugi langkung inggil tinimbang tlatah ingkang wonten ing sakiwa tengenipun menawi dipuntandhingaken kaliyan Everest. K2 misuwur kanthi nama "Pegunungan Kejam", menika amargi wonten ing taun 2004, namung 246 tiyang ingkang saged minggah ngantos dumugi puncak. Ingkang 56 sanesipun seda nalika badhe minggah wonten inggil gunung K2.<ref name= "internet 1">{{id}}[http://id.wikipedia.org/wiki/K2](dipunundhuh tanggal 18 September 2012)</ref>
 
[[Gambar:K2 2006b.jpg|250px|thumb|Gunung K2 nalika musim panas 2006]]
Nama sanesipun kangge K2 inggih punika [[Godwin Austen]], Saged dipunwastani Godwin Austen amargi tiyang ingkang saged minggah dhateng gunung menika ingkang kaping pisan ingih menika Godwin Austen. Kejawi punika Gunung menika ug dipunwastani [[Qogir]] (basa turunanipun Chogiri), Lamba Pahar, Dapsang, Kechu, Ketu lan sanes-sanesipun.