Semantik: Béda antara owahan

36 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
'''Semantik''' (sakasaking [[Basa Yunani]]: ''semantikos'', mènèhimaringii tandha, pêntingwigati, sakasaking têmbung ''sema'', [[tandha]]) yaikuinggih punika salah sawijiningsatunggaling cabang ngélmu [[Linguistik]] kangingkang khususmliginipun nyinaoni babagan makna basa. Semantik adatéadatipun digandhèngakédipungayutaken karokaliyan rongkalih ngélmu linguistik liyasanes: ''[[sintaksis]]'', ngélmu babagan ngroncé tembung dadidados ukara, lan ''[[pragmatik]]'', ngélmu babagan basa utawa sandhi singingkang mungnamung dianggodipunginakaken ing wayah-wayahwekadal khusustartemtu.
 
{{rintisan}}
137

besutan