Abdurrahman Wahid: Béda antara owahan

229 bèt wis dibusak ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
<!--Abdurrahman wahid mios wonten dinten kepapat lan wulan wolu[[kalender Islam]] warsa 1940 wonten Denanyar [[Jombang]], [[Jawa Timur]] saking kekalihipun [[Wahid Hasyim]] lan solichah. wonten kapitadosan menawi piyambakipun lair tanggal 4 Agustus, nanging kalender kang digunakake kagem nandai dinten kelairane inggih menika kalender islam kang artosipun piyambakipun lair wonten 4 Sya'ban, sami kaliyan [[7 September]]1940
Iadheweke lahirlair dengankanthi nama '''Abdurrahman Addakhil'''. "Addakhil" berartiartine "Sang Penakluk".<ref name="latar gus"/> Kata "Addakhil" tidakora cukupmisuwur dikenal danlan diganti nama "Wahid",lan danluwih kemudianmisuwur lebihkanthi dikenal dengan panggilancelukan '''Gus Dur'''. "Gus" adalahyaiku panggilan kehormatan khas pesantren kepada seorangkanggo anakputrane kiai yangkang beratiartine "''abang''" atauutawa "''mas''".<ref name="latar gus"/>
dheweke lair kanthi nama '''Abdurrahman Addakhil'''. "Addakhil" ingkang artosipun "Sang Penakluk".<ref name="latar gus"/> tembung "Addakhil" boten patia kasuwur digantos nama "Wahid"
 
 
Gus Dur adalahyaiku putrapembarep pertamasaking darienem enam bersaudarasedherek. Wahid lahirlair dalaming keluarga yangkeluwarga sangatkang terhormat dalaming komunitas Muslim Jawa Timur. Kakeksimbah darisaka ayahnya adalahramane yaiku [[Hasyim Asyari]], pendiripengadege [[Nahdlatul Ulama]] (NU), sementaradene kakeksimbah darisaka pihaksisih ibubiyung, Bisri Syansuri, adalahyaiku pengajar Muslim pertama yang mengajarkan kelas pada wanita<ref>Barton (2002), halaman 38-40</ref>. AyahRama Gus Dur, Wahid Hasyim, terlibatkalebu dalaming Gerakan Nasionalis danlan menjadidadi menteri Agama tahun 1949. IbunyaBiyunge, Ny. Hj. Sholehah, adalahyaiku putri pendiri [[Pondok Pesantren]] Denanyar Jombang.
 
Gus Dur secara terbuka pernah menyatakan bahwa ia memiliki darah [[Tionghoa]]. Abdurrahman Wahid mengaku bahwa ia adalah keturunan dari Tan Kim Han yang menikah dengan Tan A Lok, saudara kandung [[Raden Patah]] (Tan Eng Hwa), pendiri Kesultanan Demak.<ref>{{cite web
18

besutan