Ékonomi: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.2) (bot Mengubah: hr:Ekonomija)
Tidak ada ringkasan suntingan
'''Ékonomi''' saking [[basa Yunani]]: ''eko''(οίκω=griya) kaliyan ''nemo''(νέμω=dhistribusi), punika ngèlmu ingkang nyinanoninyinauni dhistribusi bahan-bahan ingkang langka. Dhistribusi punika satunggilingsatunggaling "masalah milih". Dados ngèlmu ékonomi punika kasaranipun "ngèlmu milih."
 
Ngèlmu ékonomi dipunrintis déning [[Adam Smith]] saking [[Skotlandhia]] ing [[abad kaping 18]]. Biasanipun ing jaman samangké ékonomi dipunbagi dados tigang dhisiplin: ''[[makro ekonomi|makro ékonomi]]'', ''[[mikro ekonomi|mikro ékonomi]]'' kaliyan ''[[meso ekonomi|meso ékonomi]]''.
95

besutan