Abdurrahman Wahid: Béda antara owahan

15 bèt wis dibusak ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Abdurrahman Wahid lahir pada hari ke-4 dan bulan ke-8 [[kalender Islam]] tahun 1940 di Denanyar [[Jombang]], [[Jawa Timur]] dari pasangan [[Wahid Hasyim]] dan Solichah. Terdapat kepercayaan bahwa ia lahir tanggal 4 Agustus, namun kalender yang digunakan untuk menandai hari kelahirannya adalah kalender Islam yang berarti ia lahir pada 4 Sya'ban, sama dengan [[7 September]] 1940.
<!--Abdurrahman wahid mioslair wontening dinten kepapatdinkepapat lan wulan wolu[[kalender Islam]] warsataun 1940 wontening Denanyar [[Jombang]], [[Jawa Timur]] saking kekalihipun [[Wahid Hasyim]] lan solichah. wonten kapitadosan menawi piyambakipun lair tanggal 4 Agustus, nanging kalender kang digunakake kagem nandai dinten kelairane inggih menika kalender islam kang artosipun piyambakipun lair wonten 4 Sya'ban, sami kaliyan [[7 September]]1940
dheweke lair kanthi nama '''Abdurrahman Addakhil'''. "Addakhil" artine "Sang Penakluk".<ref name="latar gus"/> Kata "Addakhil" ora misuwur lan diganti nama "Wahid",lan luwih misuwur kanthi celukan '''Gus Dur'''. "Gus" yaiku panggilanjeneng kehormatan khas pesantren kanggo putrane kiai kang artine "''abang''" utawa "''mas''".<ref name="latar gus"/>
 
 
Gus Dur yaiku pembarep saking enem sedhereksedhulur. Wahid lair ing keluwarga kang terhormat ing komunitas Muslim Jawa Timur. simbah saka ramanebapaké yaiku [[Hasyim Asyari]], pengadegepengadegé [[Nahdlatul Ulama]] (NU), denedéné simbah saka sisih biyung, Bisri Syansuri, yaiku pengajarguru Muslim pertamakepisan yangkang mengajarkanmiwulang kelas padakaro bocah wadon wanita<ref>Barton (2002), halaman 38-40</ref>. Ramabapakè Gus Dur, Wahid Hasyim, kalebu ing Gerakan Nasionalis lan dadi menteri Agama tahun 1949.Biyunge, Ny. Hj. Sholehah, yaiku putri pendiri [[Pondok Pesantren]] Denanyar Jombang.
 
Gus Dur secarakanthi terbukakabuka pernah menyatakannyatakake bahwayèn iadhéweké memilikiduweni darahtrah [[Tionghoa]]. Abdurrahman Wahid mengakungaku bahwayen ia adalahdhéweké keturunan darisaka Tan Kim Han yangkang menikahdaup dengankaro Tan A Lok, saudarasedulur kandung [[Raden Patah]] (Tan Eng Hwa), pendiri Kesultanan Demak.<ref>{{cite web
| last =
| first =
18

besutan