Cho Oyu: Béda antara owahan

320 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
'''Cho Oyu''' utawi gunung RangeCho Oyu ingkang tegesipun 'Dewi Turqoise" misuwur kanthi gunung ingkang paling inggil urutan kapiung enem wonten ing donya. Papanipun manggen wonten ing sisih kilen saking gunung ingkang paling inggil wonten ing Donya [[Everest]] kaliyan [[Lhotse]], kaping sekawan urutan inggilipun wonten ing tlatah [[Khgumbu]] [[Nepal]] sisih wetan perbatasan [[Tibet]]. Its inggih menika setunggalpuncak ingkang inggi.<ref name= "internet 1">{{id}}[http://arus-nirwana.blogspot.com/2011/01/gunung-cho-oyu.html](dipunundhuh tanggal 21 September 2012)</ref>
Wonten ing sisih kilenipun Cho Oyu, wonten [[Nangpa La]], menika Glacier kanthi inggil kinbten-kinten 19.000 kaki, menika dados rute perdagangan barter antawisipun [[Khumbu Sherpa]] kaliyan [[Tibet]]. <ref name= "internet 2">{{id}}[http://highcamp.tripod.com/file/chooyu/](dipunundhuh tanggal 21 September 2012)</ref>
 
[[Gambar:Cho Oyu Camp I.jpg|250px|thumb|Rute anggenipun badhe minggah dhateng gunung Cho Oyu]]
[[Gambar:Cho Oyu upper slopes.jpg|250px|thumb|Kendahan Gunung Cho Oyu menawi dipunpirsani saking inggil]]