Kreta: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.2) (bot Menambah: fo:Kreta)
Tidak ada ringkasan suntingan
[[Gambar:Crete typical landscape.jpg|thumb|310px|Mangsa panas ing Kreta]]
[[Gambar:Crete location map.png|thumb|310px|Yunani lan Kreta]]
'''Crete''' ([[basa Yunani]]: Κρήτη — [[Romanization of Greek|transliterasi klasik]]: ''Krētē'', modern Greek transliterasi Yunani modern: ''Kríti''; [[Latin klasik]] ''Crēta'', [[Latin Vulgar]] ''Candia'') kuwi sawijisawijine saka telulas ''periphery'' ing [[Yunani]]. Kreta uga minangka pulo kang paling gedhé ing Yunani kang jembaré 8,336 km² (3,219 mil pesagi) lan [[pulo]] paling gedhe kalima ing [[Segara Mediteran]].
 
Kreta kuwi panggonan sajarah kuna lan panggonan tujuan wisata kang wigati; Atraksi turisme antara liyaantarane: [[Minoan civilization|Minoan]], situs [[Knossos]] lan [[Phaistos]], situs klasik [[Gortys]], bèntèng Venesian ing [[Rethymno]], lan [[Samaria Gorge]] lsp.
 
Kreta minangka pusat peradaban [[Minoan]] (ca. [[26th century BCE|2600]]–[[1400s BCE|1400 BC]]), peradaban kuna [[Yunani]] lan [[Eropah]].
95

besutan