Nusantara: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.2) (bot Membuang: de:Malaiischer Archipel)
<br><br>
 
'''Nagara Agung''' iku tlatah saubenging [[ibukuthaibu kutha]] Karaton panggonané sang Raja maréntah. '''Mancanegara''' iku tlatah-talatah ing tanah Jawa lan saubengé sing budayané isih mèmper Nagara Agung, ing panggonané wis ing "pinggiran". Dideleng saka pojok ndeleng iki, [[Madura]] lan [[Bali]] iku tlatah "mancanegara". Saliyane iku [[Lampung]] lan uga [[Palembang]] mbokmenawambok menawa isih bisa diarani "mancanegara".
 
Banjur '''Nusantara''' iku tlatah sajabané pangaribawa [[budaya]] Jawa, angingananging (kadhang kala) isih diklaim dadi dhaérah jajahan nèngning endi para paguwasane kudu mbayar [[upeti]].
 
Ing kanggonan basa modèrn, tembung "Nusantara" biasané ngarani kapuloankapulowan [[Asia Kidul-Wetan]] utawa tlatah ing ngendi budaya lan basa [[Austronesia]] dilestarèkaké. Dideleng saka pojok deleng iki, [[Malaysia]], [[Filipina]] lan mbok menawa [[Taiwan]] uga kalebu tlatah Nusantara banjur [[Papuwa]] dudu maneh.