Alun-alun: Béda antara owahan

95 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
Alun-alun yaiku panggonan rata lan amba sing adaté digunakake kanggo acarané para bebrayan. Saben kutha ing tanah Jawi biasané nduwé alun-alun. Adaté alun-alun kuwi ditanduri wit [[wringin]] sing kembar. Wringin kembar mau pralambang [[gapura]]. Saben Kraton kaya ta [[Kraton Yogyakarta]] lan [[Kraton Surakarta]] nduwé alun-alun loro, Yaiku alun-alun [[lor]] lan alun-alun [[kidul]]. Ing antarane alun-alun lor lan kidul adate ana [[kraton]]. Ing sisih kiwa utawa tengené, lumrahé ana pusat pamerintahan. Ora mung kuwi waé, uga ana [[masjid]] utawa [[pasar]]. Masjid lumrahe ana ing sisih kulone alun-alun. Yen pasar, adate bisa ana ing sisih ngendi wae.