Migrasi: Béda antara owahan

353 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Kaca énggal: ==='''MIGRASI'''=== Migrasi yaiku pindhahing warga ing papan panggénan sing béda kanthi ngléwati batas administrasi, kanggo urip sedhélok utawa selawasé. Migrasi isa dibédaké...)
 
==='''MIGRASI'''===
Migrasi yaiku pindhahing warga ing papan panggénan sing béda kanthi ngléwati batas administrasi, kanggo urip sedhélok utawa selawasé. Migrasi isa dibédaké dadi loro yaiku migrasi lokal utawa nasional lan migrasi internasional.<ref> Sanusi Fatah.Ilmu Pengetahuan Sosial untuk SMP/Mts Kelas VIII, 2008, kaca 53.Jenis - jenis Migrasi.</ref>
==Migrasi Lokal/Nasional==
Migrasi lokal/nasional yaiku pindhahing warga saka salah sawijining papan panggonan ing papan panggonan liya sing isih ing satunggal negara. Jinising migrasi lokal kapantha kaya mengkéné,
# Sirkulasi sasen, yaiku pindhahing warga saka papan panggonan saji ing sijiné sing dilakoni saben sesai pisan.
* Urbanisasi
Urbanisasi yaiku pindhahing warga saka desa menyang kutha sing isih sak pulau. Sipaté netep, mula jumlah warga ing kutha sangsaya akèh. Biasané para warga désa lunga menyang kutha kanggo golèk penggawéyan.<ref name="internet1">{{id}}[http://www.fauzibowo.com.urbanisasi ing Jakarta](dipunundhuh tanggal 22 September 2012)</ref>
[[Gambar: urbanisasi.jpg|thumb|250px|wong - wong saka desa akèh sing padha urbanisasi]]
* Ruralisasi
Ruralisasi yaiku kuwalikané urbanisasi, yaiku pindhahing warga saka kutha marang désa.
# Imigrasi yaiku mlebuné warga saka njaba negri ing njero negri kanggo tujuan netep.
# Emigrasi yaiku pindhahing warga saka njero negri menyang njaba negri kanggo tujuan netep.
 
==Cathetan Suku==
{{reflist}}
191

besutan