Rambut: Béda antara owahan

1.039 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Bot: Nambahaké ky:Чач)
Tidak ada ringkasan suntingan
'''Rambut''' utawa (rékma) tukul ing mèh kabèh pérangan awak, kajaba èpèk-èpèk lan sikél, mata, lan lambé.<ref name="internet1">http://www.hd.co.id/info-kesehatan/tentang-rambut</ref> Rambut kng na sirah ndadèkaké tetep ngrasa anget. Rambut asring uga disebut [[wulu]] kang ana ing [[irung]], kupéng lan sekitar mata kanggo nlindungi organ-organ kasebut sak lebu ln partikel-partikel liyané.<ref name="internet1" /> Alis lan wulu mata nglindungi mata kanti cara ngurangi cahaya lan partikel kang nerpa organ paningal kasebut. Semono uga rambut-rambut alus kang ana ing awak kang nyediakake keangetan lan perlindungan kanggo kulit.<ref name="internet1" /> Rambut uga dadi bantalan kang nglindungi awak saka tatu.<ref name="internet1" />
[[Gambar:Androgenic hair.JPG|thumb|Distribusi panyebaran rambut [[menungsa|manungsa]].]]
 
'''Rambut''' utawa '''réma/rikma''' ([[krama inggil]]) iku [[organ (anatomi)|organ]] kaya bolah sing thukul ing [[kulit]] [[sato kewan|kéwan]], utamané kéwan [[mamalia]]. Rambut tukhul saka [[epidermis]] (kulit njaba), sanajan asalé saka [[folikel rambut]] sing anané adoh ing ngisor [[dermis]]. Struktur mèmper rambut, sing disebut [[trikoma]], uga ditemokaké ing [[tetanduran]].
== Bagen-bagean rambut ==
*Hair shaft utawa batang rambut yaiku bagean rambut kang metu saka lan ana ing sakduwure kulet.<ref name="internet1" />
*Arrector pili muscle utawa otot areaktor pili yaiku otot cilik kang nempel ing folikel rambut.<ref name="internet1" />
*Sebaceous gland utawa kelenjar minyk yaiku kelenjar micrisopik kang fungsine ngetokake sebum (minyak) lan uga kanggo nglindungi saka kuman.<ref name="iternet1" />
*Hair follicle utawa folikel rambut yaiku kantung cilik wadhah knggo oyot rambut.<ref name="internet1" />
*Hair papilla yaiku perangan kng ana ing folikel paling ngisor lan tugase nampa nutrisi saka folikel. Ing kene panggonan rambut sakbenere tukul.<ref name="internet1" />
 
 
 
== Pranala Jaba ==
http://www.hd.co.id/info-kesehatan/tentang-rambut
 
 
 
{{sistem integumen}}
 
{{anatomi-stub}}
1.590

besutan