Alun-alun: Béda antara owahan

10 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
{{kembangkan}}
Alun-alun yaiku panggonan rata lan amba sing adaté digunakakedigunakaké kanggo acarané para bebrayan. Saben kutha ing tanah Jawi biasané nduwé alun-alun. Adaté alun-alun kuwi ditanduri wit [[wringin]] sing kembar. Wringin kembar mau pralambang [[gapura]]. Saben Kraton kaya ta [[Kraton Yogyakarta]] lan [[Kraton Surakarta]] nduwé alun-alun loro, Yaiku alun-alun [[lor]] lan alun-alun [[kidul]]. Ing antaraneantarané alun-alun lor lan kidul adateadaté ana [[kraton]]. Ing sisih kiwa utawa tengené, lumrahé ana pusat pamerintahan. Ora mung kuwi waé, uga ana [[masjid]] utawa [[pasar]]. Masjid lumrahelumrahé ana ing sisih kulonekuloné alun-alun. YenYèn pasar, adateadaté bisa ana ing sisih ngendi waewaé. Mesjid sing ana ing sacedhakesacedhaké alun-alun adateadaté sinebut [[masjid agung]].