Rambut: Béda antara owahan

36 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
'''Rambut''' utawa (rékma) tukul ing mèh kabèh pérangan awak, kajaba èpèk-èpèk lan sikél, mata, lan lambé.<ref name="internet1">http://www.hd.co.id/info-kesehatan/tentang-rambut</ref> Rambut kng na sirah ndadèkaké tetep ngrasa anget. Rambut asring uga disebut [[wulu]] kang ana ing [[irung]], kupéng lan sekitar mata kanggo nlindungi organ-organ kasebut sak lebu ln partikel-partikel liyané.<ref name="internet1" /> Alis lan wulu mata nglindungi mata kanti cara ngurangi cahaya lan partikel kang ngenani organ paningal kasebut. Semono uga rambut-rambut alus kang ana ing awak kang nyediakaké keangetan lan perlindungan kanggo kulit.<ref name="internet1" /> Rambut uga dadi bantalan kang nglindungi awak saka tatu.<ref name="internet1" />
 
== BagenBagéan-bageanbagéan rambut ==
*''Hair shaft'' utawa batang rambut yaiku bagean rambut kang metu saka lan ana ing sakduwuré kulét.<ref name="internet1" />
*''Arrector pili muscle'' utawa otot ''areaktor pili'' yaiku otot cilik kang nèmpèl ing ''folikel'' rambut.<ref name="internet1" />
*''Hair follicle'' utawa ''folikel'' rambut yaiku kantung cilik wadhah kanggo oyot rambut.<ref name="internet1" />
*''Hair papilla'' yaiku perangan kng ana ing ''folikel'' paling ngisor lan tugasé nampa ''nutrisi'' saka ''folikel''. Ing kéné panggonan rambut sakbeneré tukul.<ref name="internet1" />
 
== Catetan sikil ==
{{reflist}}
 
== Pranala Jaba ==
1.590

besutan