Kodhak: Béda antara owahan

62 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Kamera)
 
Tidak ada ringkasan suntingan
{{inuseuntil|28 Februari 2013}}
[[Gambar:Old cameras.jpg|thumb|250px|Gambar-gambar kamera.]]
 
'''Kamera''' inggih punika alat kangge ngrekam bayangan ingkang kawujadaken saking cahaya ingkang katingalan utawi panyinaran elektromagnetis sanes.<ref name="internet 1"/> Kamera punika dipunginakaken kangge kegiatan fotografi. Nama kamera punika asalipun saking camera obscura, ateges “papan ingkang peteng”. Perangan-perangan wonten ing kamera inggih punika lensa cembung (lensa objektif), diafragma wonten ing antawis lensa punika ingkang ginanipun kangge ngatur ambanipun lensa sahingga saged nglajengaken cahaya ingkang mlebet, perangan saklajengipun inggih pelat film negative.<ref name="internet 1"/> Rekaman wonten ing kamera punika saged awujud cairan kimia umpaminipun gambar foto utawi sinyal elektrik umpaminipun kamera TV.<ref name="internet 1"/>
Proses dalanipun sinar inggih punika lensa objektif ingkang gadah fungsi kangge ndamel bayangan nyata punika dipuncilikake, lan diwalik wonten pelat peka cahaya. Kangge ndamel bayangan ingkang sae lan terang jarak bayangan kedah dipunatur kanthi nggeser lensa wonten njawi utawa njero. Kangge ngatur cahaya dipun ginakaken diafragma. Pelat potret (film) dipunginakaken kangge bidang kaca utawa seluloid ingkang dilapisi gelatin lan perak bromide, ingkang ngasilakhen gambar negatif. Lajeng Nyetakaken gambar negatif punika wonten ing kertas film (kertas peka), sahingga mbentuk gambar positif. <ref name="internet 1"> [http://id.shvoong.com/exact-sciences/physics/2118354-pengertian-kamera/](diakses tanggal 29 September 2012)</ref>