Kodhak: Béda antara owahan

8 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
typo
Tidak ada ringkasan suntingan
(typo)
 
==Sejarah Kamera==
Kamera punika asalipun saking alat ingkang sami ingkang dipun kenal kalian Kamera Obsurcura.<ref name="internet 2"/> Kamera punika awujud kotak kamera ingkang dereng dipunjangkepi kaliyan film kangge nangkep gambar utawi bayanganipun.<ref name="internet 2"/> Wonten ing abad 16 Girolamo Cardano njangkepi kamera obscura kaliyan lensa wonten ing ngajeng kamera obsurcura. Ananging bayangan ingkang dipun khasilake mboten tahan dangu, sahingga mboten kagolong panemuan dunya fotografi. Wonten ing tahun 1826, Joseph Nicepore Niepce mamerake gambar saking bayangan ingkang dipunkhasilaken kaliyan kameranipun. Lajeng wonten ing taun 1839 Louis Daguerre mamerake gambar ingkang idpuntemuake awujud gambar bayangan dalan ing Paris. Kamera daguerreotype lajeng berkembang dumados sakmenika. <ref name="internet 2"> [http://ifey.info/sejarah-kamera.html/](diakses tanggal 29 September 2012)</ref>
 
==Jinising Kamera==
11.904

besutan