Durwasa: Béda antara owahan

295 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Wonten salebeting mitologi Hindu, Durwasa utawi Durvasa (दुर्वास di Devanagari utawi durvāsa di IAST, disebat [d̪urʋɑ ː sɐ] wonten ing Basa Sansekerta, utawi Durvasas. Durwasa punika putra saking Atri kaliyan Anasuya. Panjenenganipun inkarnasinipun Siwa. Panjenengaipun sampun misuwur anggadhahi sipat gampil nesu. Menawi saweg nesu, panjenenganipun sagen paring kutukan (dipunwastani Shapa) ingkang saged mejahi sedaya kemawon. Plamila mekaten, wonten pundi kemawon, panjenenganipun dipunkurmati dening Dewa punapa manungsa.
 
 
[[Kategori:Paraga wayang]][[Kategori:Paraga Mahabharata]]
 
[[Kategori Mitologi Hindu]][[Kategori:Paraga wayang]][[Kategori:Paraga Mahabharata]]
 
[[id:Durwasa]]
[[en:Durvasa]]
[[es:Durvasa]]
[[gu:દુર્વાસા]]
[[ml:ദുർവാസാവ്]]
[[ru:Дурваса]]
[[ta:துர்வாசர்]]
[[te:దుర్వాసుడు]]
[[th:ฤๅษีทุรวาส]]
[[zh:敝衣仙人]]