Kodhak: Béda antara owahan

2.476 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
Nambah isi artikel
c (r2.7.2) (Bot: Nambahaké ang, ar, az, bar, be-x-old, bg, bn, bo, ca, ckb, cs, cy, da, de, el, eo, es, et, eu, fa, fi, fr, ga, gan, gl, he, hi, hr, hu, hy, ia, io, is, it, ja, km, ko, ku, la, lb, li, lt, lv, mg, mk, ml, mr, ms, my, nl, nn, no, pl, ps, p...)
(Nambah isi artikel)
Merek-merek kamera ingkang langkung terkenal wonten ing jaman sakmenika inggih Canon, kamera Sony, Olympus, dll.
 
==SejarahSajarah Kamera==
Kamera punika asalipun saking alat ingkang sami ingkang dipun kenal kalian Kamera Obsurcura.<ref name="internet 2"/> Kamera punika awujud kotak kamera ingkang dereng dipunjangkepi kaliyan film kangge nangkep gambar utawi bayanganipun.<ref name="internet 2"/> Wonten ing abad 16 Girolamo Cardano njangkepi kamera obscura kaliyan lensa wonten ing ngajeng kamera obsurcura. Ananging bayangan ingkang dipun khasilake mboten tahan dangu, sahingga mboten kagolong panemuan dunya fotografi. Wonten ing tahun 1826, Joseph Nicepore Niepce mamerake gambar saking bayangan ingkang dipunkhasilaken kaliyan kameranipun. Lajeng wonten ing taun 1839 Louis Daguerre mamerake gambar ingkang idpuntemuake awujud gambar bayangan dalan ing Paris. Kamera daguerreotype lajeng berkembang dumados sakmenika. <ref name="internet 2"> [http://ifey.info/sejarah-kamera.html/](diakses tanggal 29 September 2012)</ref>
 
==Perangan-Peranganipun Kamera==
'''Badan kamera'''
 
Papan ingkang kedap cahaya ananging namung salah satunggaling papan ingkang dumados dalan mlebetipun cahaya . Sasampunipun ngliwati badan kamera cahaya punika difokuskan kaliyan lensa supados saged mbakar film. Wonten ing badan kamera punika wonten tombol-tombol pengatur :
 
• Aperature (ingkang ngatur diafragma)
 
• Shutter speed
 
• Blitz
 
• Tripod
 
• Lighmeter
 
• Pengaturan ISO/ASA Film.<ref name="internet 3"/>
 
'''Sistem Lensa'''
 
Wonten ing kamera punika , sistem lensa biasanipun wonten ing ngajeng kotak. Sistem lensa punika kadadosan saking lensa tunggal saking bahan plastik utawi kaca.<ref name="internet 3"/>
 
'''Pemantik Potret'''
Tombol punika wonten ing wingking lensa.<ref name="internet 3"/>
 
==Jinising Film==
'''Jinisning film andhedhasar ukuranipun'''
 
• Small format (35mm)
 
• Medium format (100-120mm)
 
• Large format.<ref name="internet 3"/>
 
'''Jinising Film andhedhasar jinisng bahan lan sensitifitasipun'''
Film hitam putih
 
Film warna
 
Film positif
 
Film negatif
 
Film daylight
 
Film tungsten
 
Film infra merah.<ref name="internet 3"/>
 
==Jinising Kamera==
1.'''Jinising Kamera FilmMiturut Lensa'''
 
'''Lensa sudut gedhe'''
 
Kamera jinising punika gadhah jarak fokus ingkang langkung alit. Lensa ngginakaken film 35 milimeter ingkang dipunsebat lensa sudut besar, menawi 135 milimeter dipunsebat lensa telefoto.<ref name="internet 3"> [http://www.anneahira.com/mengenal-kamera.htm](diakses tangga 1 Oktober 2012)</ref>
 
'''Lensa Sudut Alit'''
 
Kamera punika gadhah jarak fokus ingkang paling ageng antawis ketiga jinising kamera punika.<ref name="internet 3"/>
 
'''Kamera variabel'''
 
Kamera jinising punika gadhah jarak fokus ingkang saged dipun owah-owahi, jumbuh kalian kebetahan. <ref name="internet 3"/>
 
'''Jinising kamera Andhedhasar mekanisme kerja'''
 
'''Kamera Single Lens Reflect'''
 
Kamera punika gadhah cermin datar ingkang wonten ing wingking lensa. Sahingga punapa kemawon objek ingkang dipun sawang dening pemotret inggih sami kalian punapa ingkang dipun tangkap dening film.<ref name="internet 3"/>
 
'''Kamera instan'''
 
Kamera punika gadhah mekanisme otomatik andhedhasar pengukur cahaya. Ambanipun diafragma lan cepetipun pemetik potret dipun atur kanthi otomatis.<ref name="internet 3"/>
 
'''Jinising kamera andhedhasar teknologi viewfinder'''
 
4. '''Kamera SLRsaku'''
 
'''Kamera TLR'''
 
'''Kamera SLR (Single Lens Reflect)'''
 
 
'''Jinisng kamera andhedhasar media penangkap cahaya Kamera film'''
 
2. '''Kamera TLRpolaroid'''
 
3. '''Kamera Digitaldigital'''
 
4. Kamera SLR
 
==Cathetan suku==