Sega gandhul: Béda antara owahan

11 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
'''Sega gandhul''' yaiku panganan khas saka [[Kabupaten Pati]]. Panganan iki jinisé kaya [[sega]] [[pindhang]] nanging disajékaké nganggo [[godhong]] [[gedhang]] sing didadèkaké dhasaré. Bahan-bahan sing dianggo nggawé sega gandhul yaiku 500 gr [[daging]] [[sapi]], daging empal, 2 liter [[banyu]], 700ml santen èncèr, 1 btg [[seré]], geprèk, 1 lbr godhong salam, 5 sdm [[kécap]] manis, 1 sdt [[gula]] [[pasir]], 1 sdt gula [[jawa]] disisir, [[uyah]] sacukupé. Bumbu-bumbuné yaiku 4 siung [[bawang|bawang putih]], 3 [[brambang|bawang merah]], 3 [[lombok abang]], 4 butir [[kemiri]], 1 sdm [[tumbar]], ½ sdm [[mrica]], 1 sdt jinten, 1 ros [[kencur]], 1 ros [[jempol]] [[jahé]], 1 ros [[laos]].<ref name="internet 1">{{id}}[http://resepmasakanindonesia.info/resep-nasi-gandul: Resep Nasi Gandul](diunduh tanggal 11 Juni 2012)</ref> Carané gawé sego gandul yaiku sing kapisan daging digodhog setengah empuk, sakwisé iku sisa banyuné sing reged ditus, sakwisé iku bumbu-bumbu digorèng, dilebokaké ning godhogan daging bareng godhong salam karo seré. Sakwisé iku lebokaké santen, godhog nganti mateng, tambahi kécap, gulogula pasir, gulogula abang, uyah sacukupé. Godhog terus nganti mateng, angkat dagingé terus dicacah-cacah.
 
==Cathetan==
<references/>
 
[[Kategori:Masakan Indonesia]]
 
 
[[id:Nasi gandul]]
137

besutan