Saksofon: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Wong kang nggunakakè saksofon diarani [[saksofonis]]. Saksofonis [[Indonésia]] kang misuwur yaiku: [[Embong Rahardjo]] (alm), [[Didiek S.S.S]], [[Paulus Cucuripet]], lan [[Kenny Joe]]. Saksofonis international kang Legendaris kang misuwur kayata: [[Coleman Hawkins, Stanley Turrentine, Zoot Sims,Charlie Parker, lan Joe Henderson]]. Saksofonis internasional kang misuwur ing jaman saiki kayata: [[Kenny G]], [[Dave Koz]], [[Eric Marienthal]], [[Richard Elliot]], [[Sadao Watanabe]], [[Kirk Whalum]], lan [[Kenny Garretta]].<ref>{{id}}[http://wartawarga.gunadarma.ac.id/2012/01/macam-macam-sax-2/ Macam-macam Sax]</ref>
 
==JiniséJenisé saksofon==
Beda karo [[tuts]] piano sing bisa duwé akèh titi laras wiwit saka ''do'' paling cendhak nganti ''do'' paling duwur, saksofon ora bisa akèh kaya [[piano]]. Mula saksofon digawé kanthi akèh ukuran kanggo ngasilaké titi laras kang jangkep kaya piano. Saksofon cacahé ana 14 jinisjenis. Saka 14 jinisjenis kuwi kang kerep kasebut yaiku saksofon sopran, alto, lan tenor. Saksofon sopran bentuké lurus kaya kang dianggo Kenny G. Saksofon alto bentuke rada mlengkung kaya huruf "J". Jenis iki biasané dianggo Dave Koz. Ing nduwuré alto ana saksofon tenor, lan biasané diarani saksofon jazz. Kang luwih gedhé manèh yaiku saksofon bariton.<ref>{{id}}[http://debritto.net/isi/yuk_main_saxophone Yuk Main Saxhophone]</ref>
 
==Referensi==