Jénggot: Béda antara owahan

28 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
c
r2.7.3) (Bot: Nambahaké hi:दाढ़ी; panggantèn kosmètik
(Kaca énggal: 250px|thumb|[[Che Guevara lan Fidel Castro pejuang saka Kuba kang nduweni jenggot]] '''Jenggot''' (basa krama ; ''Gumbala'') yaiku rambut kang t...)
 
c (r2.7.3) (Bot: Nambahaké hi:दाढ़ी; panggantèn kosmètik)
 
Jenggot dadi salah sijining ciri menawa wong lanang wis [[diwasa]].
== Jenggot tumrape piwulang agama ==
=== Islam ===
Tumrape wong [[Islam]], ngingu jenggot hukume [[wajib]] diingu tumrape wong lanang, ora kena di[[cukur]] klimis, adhedhasar pira-pira [[hadits]] kang nerangake bab jenggot. Pira-pira [[Nabi]] lan [[sahabat]] kacirikake nduweni gumbala kang lemu.
=== Nasrani ===
Ing pira-pira [[potrèt]] lan gambar wong-[[wong suci]] saka agama [[Nasrani]], akeh-akehe nduweni jenggot.
=== Sikh ===
Salah siji cirining wong [[Sikh]] yaiku nganggo [[surban]] lan ngingu [[jenggot]]
 
[[Kategori:Islam]]
[[Kategori:Kristen]]
[[Kategori:Budhaya]]
 
 
 
[[an:Barba]]
[[gu:દાઢી]]
[[he:זקן]]
[[hi:दाढ़ी]]
[[hr:Brada]]
[[ht:Bab]]
40.158

besutan