Gendari: Béda antara owahan

182 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(typo)
 
Gandari nglairaké satus anak, kang diarani [[Korawa]],lan anak wadon jenengé [[Dursala]] kang dhaup karo Jayadrata. Nalika ngandhut, Gendari iri marang Sinta kang wis nduwèni anak, nanging dhèwèké durung nduwé anak. Nalika anaké lair, jebul sing metu dudu bayi, nanging daging. Gandari banjur sujud ing resi Abiyasa, resi kang wis tau ngramal yèn dhèwèké bakal nduwèni anak cacahé 100. Abiyasa banjur ngethoki daging kasebut dadi 100, lan dilebokaké ing jero guci lan dikubur suwéné setaun. Sawisé setaun banjur guci mau dibongkar, saben kethokan daging mau dadi anak, banjur diarani Korawa.
 
Ing antarané Korawa, kang kawentar yaiku [[Duryodana]] lan [[Dursasana]], paraga antagonis ing [[Mahabharata]], lan tumeka pati ing perang nglawan [[Pandawa]] ing [[Kurukshetra]].
 
{{Tokoh Mahabharata}}
137

besutan