Pulo Florès: Béda antara owahan

13 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
wikifisasi
(anyar)
 
(wikifisasi)
[[Gambar:Pulo Flores.jpg|thumb|Pulo Flores]]
 
'''Flores''', saking basa [[Portugis]] ingkang ateges "[[kembang]]" kalebet wonten ing [[Provinsi]] [[Nusa Tenggara Timur]], [[Indonesia]]. Flores kalebet wonten ing gugusan [[Kepulauan Sunda Kecil]] sareng kaliyan pulo [[Bali]] saha [[Nusa Tenggara Barat|Nusa Tenggara Kulon]], kanthi jembaring wewengkon kirang langkung 14.300 km². Penduduk wonten ing Flores, awit taun 2007, dumugi 1,6 yuta jiwa. Puncak paling inggil wonten ing [[pulo]] Flores inggih punika [[Gunung Ranakah]] (2350m) ingkang minangka [[gunung]] paling inggil angka kalih wonten ing [[Nusa Tenggara Timur]], sasampunipun [[Gunung Mutis]], 2427m wonten ing [[Timor Barat]]. Pulo Flores kaliyan [[Pulo Timor]], [[Pulo Sumba]] kaliyan [[Kepulauan Alor]] minangka sekawan pulo paling ageng wonten ing [[Provinsi]] [[Nusa Tenggara Timur]] ingkang minangka salah satunggaling [[provinsi]] kepuloan ing [[Indonesia]] kanthi 566 [[pulo]]. Flores, kanthi jembar wewengkon , cacahing warga sarta sumber daya (alam ewadéné manungsaipunmanungsanipun) ingkang sampun nyekapi, sakmenika tembé nyiapaken dados [[provinsi]] pemekaran ing [[Nusa Tenggara Timur]].
 
[[Kategori:Pulo Indonesia]]