Saksofon: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Bot: Nambahaké vls:Saxofong)
 
==Jenisé saksofon==
Beda karo [[tuts]] piano sing bisa duwé akèh titi laras wiwit saka ''do'' paling cendhak nganti ''do'' paling duwur, saksofon ora bisa akèh kaya [[piano]]. Mula saksofon digawé kanthi akèh ukuran kanggo ngasilaké titi laras kang jangkep kaya piano. Saksofon cacahé ana 14 jenis. Saka 14 jenis kuwi kang kerep kasebut yaiku saksofon sopran, alto, lan tenor. Saksofon sopran bentuké lurus kaya kang dianggo Kenny G. Saksofon alto bentuke rada mlengkung kaya huruf "J". Jenis iki biasané dianggo Dave Koz. Ing nduwuré alto ana saksofon tenor, lan biasané diarani saksofon [[jazz]]. Kang luwih gedhé manèh yaiku saksofon bariton.<ref>{{id}}[http://debritto.net/isi/yuk_main_saxophone Yuk Main Saxhophone]</ref>
 
==Referensi==