Pulo Rinca: Béda antara owahan

69 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
nerjemahake sithik
c (Bot: Nyingkiraké id:Pulau Rica (missing))
(nerjemahake sithik)
}}
'''Rinca''' yaiku sawijining wangun [[pulo]] kang dumunung ana ing kapuloan [[Nusa Tenggara]]. Pulo Rinca, [[Pulo Komodo]] lan [[Pulo Padar]] yaiku kagolong dadi salah sijiné kawasan [[Taman Nasional Komodo]] kang dikelola déning Pamaréntah Pusat. Pulo Rinca bdumunung ana ing sisih kuon [[Pulo Flores]], uga dipisahake déning [[Selat Mola]].
<!---
Pulau ini juga merupakan bagian dari [[Situs Warisan Dunia UNESCO]], karena merupakan kawasan [[Taman Nasional Komodo]] bersama dengan [[Pulau Komodo]], [[Pulau Padar]] dan [[Gili Motang]].
 
PulauPilo inikang jugaarupa merupakanbageyan bagian darisaka [[Situs Warisan DuniaDonya UNESCO]], karenakarana merupakandadi salah sijiné kawasan [[Taman Nasional Komodo]] bersamabebarengan dèning dengan [[PulauPulo Komodo]], [[PulauPulo Padar]] danlan [[Gili Motang]].
Titik tertinggi pulau ini berada di [[Doro Ora|Doro (Gunung) Ora]], 670 m [[dpl]].
 
Titik tertinggipaling pulaudhuwur iniing beradapulo diiki ana ing [[Doro Ora|Doro (Gunung) Ora]], 670 m [[dpl]].
Di pulau ini hidup berbagai jenis binatang seperti komodo, babi liar, kerbau dan burung. Pulau Rinca dapat dicapai dengan perahu kecil dari [[Labuan Bajo]] di Flores barat.
 
Pulo kang dipanggoni dèning aneka rupa jinis [[kéwan]] kayata [[komodo]], [[babi]] [[alas]], [[kebo]] lan [[manuk]] . Pulo Rinca bisa ddi dolani kanthi piranti [[prau]] cilik saka [[Labuan Bajo]] ing [[Flores Kulon]].
Secara administratif, pulau ini termasuk wilayah [[Komodo, Manggarai Barat|Kecamatan Komodo]], [[Kabupaten Manggarai Barat]], Provinsi [[Nusa Tenggara Timur]], [[Indonesia]].
 
--->
SecaraSacara administratif, pulaupulo iniiki termasukkagolong wilayahing wewengkon [[Komodo, Manggarai BaratKulon|Kecamatan Komodo]], [[Kabupaten Manggarai BaratKulon]], Provinsi [[Nusa Tenggara TimurWétan]], [[Indonesia]].
{{indo-pulo-stub}}
 
[[en:Rincah]]
[[fr:Rinca]]
[[id:Pulo Rica]]
[[ja:リンチャ島]]
[[nl:Rinca]]
11.904

besutan