Sumbawa: Béda antara owahan

17 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
anyar
c (r2.7.1) (Bot: Nambahaké el:Σουμπάουα)
(anyar)
{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
[[FileGambar:Sumbawa_TopographyPulo Sumbawa.pngjpg|thumb|Pulo Sumbawa]]
 
'''Pulo Sumbawa''' inggih punika [[pulo]] ingkang dumunung ing [[provinsi]] [[Nusa Tenggara Barat]], [[Indonesia]]. [[Pulo]] punika dipunwatesi dening [[Selat Alas]] ing sisih kilen (misahaken kaliyan [[Pulo Lombok]]), [[Selat Sape]] ing sisih wetan (misahaken kaliyan [[Pulo Komodo]]), [[Samudra Hindia]] ing sisih kidul, sarta [[Laut Flores]] ing sisih lor. Kota ingkang paling ageng inggih punika [[Kota Bima]], ingkang dumunung ing sisih wetan [[pulo]] punika.
'''Sumbawa''' iku sawijining pulo Indonésia sing dunungé sawétané [[Pulo Lombok|Lombok]] lan sakuloné [[Flores]] serta saloré [[Sumba]]. Sumbawa iku sacara administratif kalebu provinsi [[Nusa Tenggara Kulon]].
 
[[Kategori:NusaPulau Tenggaraing KulonIndonesia]]
Sumbawa iku ambané 15.448 km<sup>2</sup> (kaping teluné Lombok) lan pedunungé cacahé 1,33 yuta iwa (2010). Pulo iki dadi pemarkah wates antara tlatah ing Indonésia sing kena pangaribawa India ing sisih kulon (utamané Agama Hindu lan Islam) lan tlatah sing ora patiya kena pangaribawa India ing sisih wétan.
[[Kategori:Pulau ing Nusa Tenggara Barat]]
 
[[Kategori:Nusa Tenggara Kulon]]
 
[[ar:سومباوا]]
[[it:Sumbawa]]
[[ja:スンバワ島]]
[[jv:Sumbawa]]
[[ka:სუმბავა]]
[[ko:숨바와 섬]]