Wartawan: Béda antara owahan

8 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Bot: Nambahaké ky:Журналист)
[[Gambar:Vladimir Putin 26 May 2002-10.jpg|thumb|250px|J.]]
'''Wartawan''' utawa juru [[warta]] iku pagawéyaan utawa profèsi kang ngupaya golèk lan nulis [[warta]]. Warta mau ditulis lan kapacak ing [[medhia massa]]. Ing patrapané wartawan kapérang manèh dadi pirang-pirang trap. Ing ndonya wartawan, ana kang disebut [[reporter]], yaiku wartawan kang tugasé golèk warta lan dhatané. Reporter mau banjur nglaporaké marang [[redaktur]] kang bakal nliti apa kang digawa reporter lan y`´n perlu ngowahi.
 
Wartawan dituntut objektif, ora mihak marang salah sijiné narasumber. Kanggo njaga bab iki banjur kawetoaké ''kode etik jurnalistik''.
137

besutan