Sisupala: Béda antara owahan

222 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Kaca énggal: Sisupala utawi Shishupala (Sansekerta: शिशुपाल, IAST: Śiśupāla), wonten salebeting wiracarita Mahabharata inggih punika putranipun Damagosa-Raja Chedi kaliyan Srut...)
 
Tidak ada ringkasan suntingan
 
'''Sisupala''' utawi Shishupala (Sansekerta: शिशुपाल, IAST: Śiśupāla), wonten salebeting wiracarita Mahabharata inggih punika putranipun Damagosa-Raja Chedi kaliyan Srutadewa-rayinipun Wasudewa. Pramila mekaten, panjenenganipun minangka sadulur sepupunipun Kresna, ananging ugi musuh bebuyutanipun Kresna. Kenging punapa?amargi Kresna sampun ngrebut Rukmini-tiyang ingkang badhe dipun garwa. Sisupala dipunpejahi dening Kresna wonten ing upacara Rajasuya ingkang dipunwontenaken Yudistira minangka ukuman amargi sampun ngina.
 
[[Kategori:Kresna]]
[[Kategori:Tokoh Mahabharata]]
[[Kategori:Raja jroning mitologi Hindu]]
 
[[en:Shishupala]]
[[id:Sisupala]]
[[ja:シシュパーラ]]
[[ru:Шишупала]]
[[te:శిశుపాలుడు]]