Kondensator: Béda antara owahan

8 bèt wis dibusak ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Bot: Nambahaké id:Kondensator)
 
* Kondensator gadhah kalih samparan lan kalih kutub inggih punika [[positif]] lan [[negatif]] sarta gadhah cairan [[elektrolit]] lan biasanipun wujudipun tabung.
:[[Gambar:Polarized_kondensator_symbol_3.jpg]] ''Lambang kondensator (mempunyaigadhah kutub) padaing skema elektronika.''
 
* Menawi jinis ingkang satunggal malih kathah nilai kapasitasipun langkung andhap, boten gadhah kutub positif utawi negatif ing samparan, kathaipun wujudipun bunder pipih warni coklat, abrit, ijo lan sanesipun kados tablet utawi kancing rasukan.
:[[Gambar:Capacitor_symbol.jpg]] ''Lambang kapasitor (tidakboten mempunyaigadhah kutub) padaing skema elektronika.''
 
Nanging biasanipun lan kondisi sarta [[artikulasi]] [[basa]] saben negara manut saking masyarakat ingkang langkung asring nyebataken. Sapunika biasanipun tiyang kasebat namung nyebataken salah satunggaling nami ingkang langkung dominan dipunginakaken utawi langkung asring dipunpireng. Ing mangsa punika, kondensator asring dipunsebat kapasitor (''capacitor'') utawi kosok wangsulipun ingkang wonten ilmu elektronika dipunsingkat kanthi aksara ('''C''').
[[Gambar:CapasitorKapasitor.jpg|thumb|right|250px|Kapasitor dalam rangkaian elektronik]]
 
== Kapasitansi ==
317

besutan